Wel eens gehoord van posttraumatische dystrofie? 

Er zijn een aantal van die aandoeningen die mensen wel kennen, denk bijvoorbeeld aan een migraine of een reguliere hoofdpijn. Voor veel mensen is de aandoening posttraumatische dystrofie echter niet zo bekend. Een andere benaming voor de aandoening is CRPS of sudeckse dystrofie.  

De aandoening mag dan wel niet zo heel erg bekend zijn, wel zijn er een hoop mensen die hiermee te maken hebben. De aandoening is niet echt heel goed begrepen. Ook is er niet heel erg veel over bekend. In dit artikel lees je meer over posttraumatische dystrofie.  

In feite komt het er bij posttraumatische dystrofie op neer dat de zenuwen in een bepaald ledemaat op een abnormale manier reageren op trauma. Vaak is het trauma relatief klein te noemen. Posttraumatische dystrofie is dan een zwelling of overactiviteit van de zenuwen. Omdat het trauma vaak klein is, lijkt de reactie van het lichaam wat overdreven. Men spreekt dan ook wel over een overreactie van de zenuwen.  

Veel pijn bij posttraumatische dystrofie

Mensen die last hebben van posttraumatische dystrofie ervaren over het algemeen veel pijn in de zenuwen. Het lichaam geeft dus een behoorlijk sterke reactie en die reactie veroorzaakt de pijn en dat terwijl het trauma eigenlijk vrij klein wasrelatief gezien. Met Vrij van Pijn pijnbestrijding kan gewerkt worden aan vermindering van de pijn.

De exacte reden van posttraumatische dystrofie is niet helemaal duidelijk. Er zijn mensen die zeggen dat het ermee te maken heeft dat de beschadiging van een zenuwen ervoor zorgt dat er constant een pijnsignaal aan de hersenen wordt doorgegeven. De exacte reden is echter niet bekend.  

Dit artikel bevat geen medisch advies.