Video inzetten voor marketing van je business

Marketing is natuurlijk een belangrijk onderdeel van je business. Als je een klein bedrijf hebt, dan is de kans groot dat je dit allemaal zelf doet. Naarmate je bedrijf groeit heb je misschien wel een afdeling binnen je bedrijf die dit voor je doet, of je laat het door een externe partij uitvoeren. Wat je ook doet, marketing is eigenlijk altijd een erg belangrijk onderdeel van het bedrijf. Wist je dat steeds meer bedrijven video inzetten voor de marketing? Laten we daar eens naar kijken.

Verschillende soorten video

Wanneer je aan video denkt, dan kan het zomaar zijn dat je denkt aan een hele cameraploeg die bij jou op bezoek komt om videobeelden te schieten. Alhoewel dit zeker een mogelijkheid is, zijn er ook andere opties om met video aan de slag te gaan. Het is tegenwoordig echt niet meer nodig om heel ingewikkelde video’s te maken. Een klein bedrijf kan wellicht al hele goede marketing voeren met een webcam en een laptop. Er zijn Youtube kanalen die honderd duizenden views ontvangen met niet meer dan een webcam. Zolang je waarde kunt bieden in je video’s is het eigenlijk al voldoende. De mensen die de video’s bekijken kunnen vervolgens contact met je opnemen om je producten of diensten af te nemen.

Animatievideo’s inzetten

Een Youtube kanaal starten en video’s uploaden is natuurlijk een mogelijkheid, maar je kunt het ook anders aanpakken. Neem bijvoorbeeld animatievideo’s. Dit zijn video’s met de computer zijn gemaakt. Het zijn dus bewegende animaties. Hier wordt ook wel motion video design voor gebruikt. Het is een techniek waarmee hele leuke en speelse video’s gemaakt kunnen worden. Vaak zien we in marketing campagnes van bedrijven bijvoorbeeld een explainer video terugkomen. In zo’n type video worden bepaalde zaken uitgelegd of voorgedaan aan de consument. Het geeft een professionele uitstraling en is een stuk eenvoudiger dan het inhuren van een cameraploeg op locatie. Laat je goed adviseren door een bedrijf dat hier in gespecialiseerd is.