Borstvergroting bekender dan borstverkleining

U heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van een borstvergroting. Men denkt bij deze ingreep uit de plastische chirurgie al snel aan de Hollywood sterren die graag een grotere cupmaat zouden willen hebben. Toch is het niet enkel gliter & glamour, ook ‘normale’ vrouwen uit Nederland of België hebben interesse in de ingreep. Het kan voor sommige vrouwen helpen bij het zelfvertrouwen dat ze hebben. Als ze heel hun leven met (naar hun eigen smaak) kleine borsten hebben rondgelopen, dan kan een borstvergroting daar soms verandering in brengen.

bhEen andere ingreep die wellicht iets minder bekend is, dat is de borstverkleining. Waarbij dus de omvang van de borsten juist kleiner gemaakt wordt. Wanneer vrouwen grote zware borsten hebben, dan kan dit klachten geven. Denk aan klachten in de nek of de rug. Alhoewel soms oefeningen die deze onderdelen versterken kunnen helpen, is een laatste oplossing vaak deze chirurgische ingreep. De ingreep wordt door een plastisch chirurg gedaan, soms in een ziekenhuis maar soms ook in een kliniek voor plastische chirurgie. Deze ingreep heeft dan vaak ook niet een cosmetische achtergrond, maar een medische. Vrouwen kunnen daadwerkelijk veel klachten ondervinden wanneer de borsten zeer groot en zwaar zijn.

Na de zwangerschap

Een zwangerschap is natuurlijk een zeer leuke tijd. Er komt nieuw leven op de wereld en dat is iets waar vaak lang naar uit gekeken wordt. Toch kunnen er ook tekenen op het lichaam zichtbaar blijven na een zwangerschap, bijvoorbeeld rond de buik. Deze heeft dan overtollig vel, dit is voornamelijk aan de hand wanneer er bijvoorbeeld een tweeling of een drieling geboren wordt maar kan ook in andere situaties voorkomen. Bij televisieprogramma’s waarbij mensen veel afvallen komt het ook vaak voor dat er overtollig vel rond de huid aanwezig is. Dit kan middels een chirurgische ingreep die de buikwandcorrectie heet worden verholpen.

Iedere operatie (ook in de plastische chirurgie) heeft natuurlijk risico’s. Het is daarom altijd belangrijk om advies van een arts in te winnen over deze risico’s.