Aansprakelijkheidsverzekering zzp kosten voor je bedrijf

bedrijfsaansprakelijkheid

Als je een eigen bedrijf hebt of start, is er veel dat geregeld moet worden. Een van de die dingen is een aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf. Net zo goed als dat je waarschijnlijk een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering hebt, is het ook belangrijk om deze voor je bedrijf af te sluiten. Ook als eenmansbedrijf heb je deze verzekering nodig, want je persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering dekt niet de schade die je maakt als je je beroep uitoefent als zelfstandige.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering zzp?

bedrijfsaansprakelijkheidHoewel deze verzekering niet verplicht is, is het zeker wel aan te raden om er eentje af te sluiten. Je wilt immers niet door een ongelukje voor torenhoge aansprakelijkheidsverzekering zzp kosten komen te staan. En de premie van deze verzekering valt in veel gevallen best wel mee. Een verzekeringsmaatschappij schat het risico op schade en de hoogte daarvan in aan de hand van de beroepsgroep waar je in valt. Werk je voornamelijk op kantoor, bijvoorbeeld als marketeer dan zijn de kosten lager dan wanneer je in de bouw werkt. Je moet in elk geval rekening houden met een paar tientjes per maand. Maar dat weegt niet op tegen de kosten die je hebt als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade die is geleden door jouw toedoen.

In bepaalde beroepsgroepen kan het overigens verstandig zijn om naast een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze laatste wordt soms zelfs door opdrachtgevers geëist en is speciaal voor beroepen met een adviserende functie of voor mensen die tekeningen of berekeningen maken. Denk hierbij ondernemer aan architecten en bedrijfsadviseurs. Deze verzekering is wat duurder, maar als een bouwproject stil komt te liggen doordat jij als architect een rekenfout hebt gemaakt, zijn de kosten niet meer te overzien.

Sluit dus als ZZP-er in elk geval een aansprakelijkheidsverzekering af voor je bedrijf en vul deze eventueel aam met een beroepsaansprakelijkheidsverkering.